Mata: Mi smo United, možemo napraviti čudo!

Njegovi suigrači večeras protiv Bayerna

Mata: Mi smo United, možemo napraviti čudo!

Edmir Škorić

Veznjak Manchester Uniteda Juan Mata tvrdi da su njegovi suigrači puni samopouzdanja pred gostovanje Bayernu.

Mata večeras nema pravo nastupa na Allianz-Areni jer je u ovoj sezoni već nastupao kao igrač Chelseaja u Ligi prvaka. Ipak, Španac pored svega vjeruje da njegovi suigrači mogu kreirati čudo i plasirati se u polufinale poslije 1:1 na Old Traffordu.

On je bio dvostruki strijelac i asistent u pobjedi Uniteda u gostima kod Newcastlea proteklog vikenda. To bi, smatra Mata, mogla biti naznaka boljih dana za Crvene vragove.

"To je ključna pobjeda u pokušaju da odemo u vrh tabele i da u Njemačku otputujemo sa puno samopouzdanja. Ta pobjeda dala nam je puno energiej pred utakmicu sa Bayernom", rekao je Mata za službenu stranicu kluba, dodavši:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bit ću momcima podrška ispred TV-a. Svjesni smo da je Allianz-Arena jedan od najtežih stadiona u Evropi, ali i svjesni smo da smo United i da možemo ostvariti čudo!".

Izrazio je ponovo zadovoljstvo što je u Unitedu i što je postigao golove tokom vikenda. "Bio sam strijelac i uživao sam ponovo na terenu. Želim nastaviti taj niz do kraja sezone. Istina, nakon utakmice u subotu (protiv Newcastea), još jednom sam shvatio kako nogomet može biti lijep".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti