Mata s dva gola srušio Liverpool
Foto: EPA

Pobjeda Uniteda

Mata s dva gola srušio Liverpool

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda savladali su na Anfieldu Liverpool s 2:1 u velikom engleskom derbiju.

Dosta nervozno su oba tima ušla u meč, a iz prvog ozbiljnog pokušaja na utakmici Crveni đavoli stižu do vodstva. Sjajnu loptu Andera Herrere u pogodak je pretvorio Juan Mata za vodstvo gostiju od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja. Igralo se uglavnom dosta nervozno na sredini terena, a na odmor se otišlo vodstvom Uniteda od 1:0.

Otvaranje drugog poluvremena neće po dobrom pamtiti Steven Gerrard. Kapiten Redsa je isključen nakon samo 40 sekundi igre, te je Liverpool u nastavak meča ušao s igračem manje.

Prednost igrača više tim Louisa van Gaala je iskoristio u 59. minuti. Spektakularan gol škaricama postigao je Juan Mata za vodstvo gostiju od 2:0.

Uspio se domaći tim vratiti. Igrala se 69. minuta kada je Daniel Sturridge pogodio za 2:1, da bi zatim Redsi krenuli po izjednačenje. 

Međutim, Crveni đavoli su se do kraja uspjeli odbraniti. Ostalo je 2:1, iako je United mogao s penala doći do uvjerljivije pobjede. Ipak, Rooney je promašio penal...

Premier liga, 30. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool - Manchester United 1:2 (Sturridge 69' / Mata 14', 59')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.