Matej Delač u centru pažnje zbog onoga što je napravio u Danskoj

Postao junak Horsensa

Matej Delač u centru pažnje zbog onoga što je napravio u Danskoj

Jeste li zaboravili na Mateja Delača? Nakon što je prije dvije godine završio avanturu u FK Sarajevo, ovog hrvatskog golmana put je preko Belgije doveo u Horsens.

Ove sezone Delača nije išlo baš najbolje u ovom danskom klubu, nastupe je bilježio braneći ponajviše za rezervni tim, no kada mu se konačno ukazala prilika da pokaže što zna postao je - junak.

Mediji u Danskoj puni su hvale na partiju koju je Delač pružio u proteklom kolu protiv Silkeborga, a posebno na intervenciju koju je bivši član Sarajeva zabilježio u 90. minuti, pri vodstvu Horsensa od 2:1.

Kada su svi već vidjeli loptu u mreži, Delač je uspio odbraniti praktički nemoguće i tako donijeti svom timu vrijednu pobjedu, ali i dobiti mjesto u idealnom timu 16. kola danske Superlige.

"Delač je pokazao da mu možemo vjerovati. Bila je to sjajna odbrana, zahvaljujući njemu smo pobijedili", sipao je nakon utakmice hvalospjeve njegov saigrač Michael Lumb. 

Dvadesetsedmogodišnji Delač inače sa Horsensom ima ugovor do 2023. godine.

Top Komentari

nijepoznat
king
2 1
tbra
goldzija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi