Matej Rodin još uvijek na čekanju

Bivši štoper GOŠK-a i Željezničara

Matej Rodin još uvijek na čekanju

A. Čaušević

Preći iz Premijer lige BiH u Seriju B je u teoriji odličan transfer, međutim to treba potvrditi i u praksi. 

Matej Rodin je ljetos kao jedan od najperspektivnijih štopera bh. prvenstva otišao iz Željezničara u Perugiju.

Prema nezvaničnim informacijama klub iz Zvorničke 27 je inkasirao između 150.000 i 200.000 eura, što i za bh. standarde nije bezazlena cifra.

Rodinu za sada ne ide kako je planirao s obzirom da baš i nije u prvom planu trenera Massima Odda koji tipično za domaćeg stručnjaka više vjeruje domaćim igračima.

Iako redovno dobija pozive i konkuriše za utakmice 23-godišnji štoper još uvijek čeka na debi i prve minute u dresu novog kluba.

Očigledno da proces adaptacije traje duže od očekivanog. Rodin igra redovno u prijateljskim i test utakmicama.

Tokom reprezentativne pauze protiv niželigaša Pomezie odigrao je kompletan susret, ali zvaničnog debi nije upisao ni ovog vikenda na gostujućem porazu kod Beneventa (1:0).

Inače, Perugia nakon osam kola Serije B ne kotira loše. Trenutno je peta na tabeli sa 14 bodova, četiri manje od vodećeg Beneventa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VelaHavle
Pa normalno, ljudi tek kad su ga doveli skontali kakva je to prevara od igraca. Taraba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti