Mateo Kovačić od ljeta u novom klubu?

Na meti Tottenhama

Mateo Kovačić od ljeta u novom klubu?

Endin Čaušević

Tottenham će ovog ljeta pokušati dovesti nekoliko zvučnih pojačanja na White Hart Lane, a na meti londonskog kluba je i fudbaler Real Madrida.

Proteklih mjeseci špekulisalo se da Tottenham, kao i nekoliko drugih engleskih klubova, želi u svoje redove dovesti Isca, no čini se da je meta ovog kluba drugi igrač Kraljeva. Prema pisanju engleskih medija Tottenham će na kraju sezone pokušati dovesti Matea Kovačića koji je odavno želja Mauricija Pochettina.

Kovačić je u Real Madrid stigao u ljeto 2015. godine i potpisao je šestogodišnji ugovor s ovom ekipom. Ipak, od dolaska na Santiago Bernabeu hrvatski reprezentativac utakmice Reala većinom posmatra sa klupe za rezervne fudbalere.

Navodno, Real je spreman pustiti Kovačića na kraju sezone jer na njegovoj poziciji igraju Luka Modrić i Toni Kroos. Londonski klub je spreman ponuditi oko 18 miliona funti, ali Real Madrid ne želi pustiti Hrvata za manje od 21.8 miliona funti koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi