Materazzi: Buffon je zaslužio Zlatnu loptu

Hvalio golmana Juventusa

Materazzi: Buffon je zaslužio Zlatnu loptu

Nekadašnji reprezentativac Italije i defanzivac Intera iz Milana, Marco Materazzi, poručio je pred veliko finale Lige šampiona da Juventus može stvoriti ozbiljne probleme Realu.

Materazzi je poručio da je Juve za njega favorit, a iskoristio je priliku da pohvali i nekadašnjeg saigrača Gianluigija Buffona. 

"Mislim da Juventus ima veće šanse da osvoji titulu, jer igraju više kao tim. Ipak, oni ne smiju misliti na to da su izgubili mnogo finala. Mislim da je promjena formacije bila ključna za njih ove sezone. Bila je to sjajna odluka Allegrija, koja će čak i Ronalda i kompaniju staviti na muke. Osim toga, tu je i Buffon. On je još uvijek na istoj razini kao i 2006. godine kada smo bili svjetski prvaci. Tada niste mogli postići gol protiv njega ni na treningu. Bio bih veoma sretan kada bi on osvojio titulu. On zaslužuje Zlatnu loptu", rekao je Materazzi.

Podsjetimo, finale Lige šampiona je na rasporedu 3. juna u Cardiffu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti