Materazzi: Eto'o nije Zidane

Materazzi: Eto'o nije Zidane

Edmir Škorić

Udarac Interova napadača Samuela Eto'a glavom u prsa braniča Chieva Bostjana Cesara dosta se upoređuje sa 'duelom' Zidanea i Materazzija.

Pomalo neočekivan potez Eto'a nije prošao nekažnjeno, iako se Kamerunac javno svima ispričao. No, za razliku od njega, to nije uradio Zinedine Zidane, kada je u finalu SP 2006. godine glavom udario Marca Materazzija. Iskusni stoper Intera, stoga, ne vidi sličnost izmešu ova dva incidenta.

"Postoji velika razlika između Eto'a i Zidanea. Samuel se ispričao svima, Zidane nije. U svakom slučaju, pružio sam ruku Zidanu i moja savjest je čista", rekao je Materazzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.