Materazzi otkrio šta je rekao Zidaneu u finalu SP-a

Italijan se napokon oglasio

Materazzi otkrio šta je rekao Zidaneu u finalu SP-a

Endin Čaušević

Prije tačno deset godina legendarni francuski fudbaler Zinedine Zidane odlučio je okačiti kopačke o klin, a karijeru je završio nakon incidenta u finalu SP-a.

Francuska je u finalu igrala protiv Italije i imala vodstvo golom Zidanea iz penala, no ssjajani veznjak je svoju ekipu ostavio na cjedilu nakon što je dobio direktan crveni karton u drugom produžetku. Nakon što je udario Materazzija, Zidane je na neslavan način završio svoju karijeru.

Iako su mnoge priče ispričane o tome šta se desilo u tom trenutku, te zašto je Zidane odlučio udariti Materazzija, deset godina kasnije odlučio se oglasiti Italijan i otkriti šta se zapravo desilo.

"Odlučio sam objaviti knjigu u kojoj najviše govorim o događaju u finalu 2006. godine. Moje riječi su bile glupe, ali nisu zaslužile tu reakciju. Čuo sam mnogo gorih uvreda u svom životu. Mnogi su pisali da sam mu vrijeđao majku, ali to nije tačno, ja sam govorio o njegovoj sestri. Moja majka je preminula kada sam bio dječak i nikada ne bih uvrijedio njegovu", rekao je Materazzi.

Nekadašnji italijanski fudbaler dodao je da ne razumije kako je ova priča i danas svima zanimljiva, ali je otkrio da će on iz tog finala samo pamtiti trofej prvaka svijeta koji je Italija na kraju osvojila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije