Matić još jednom najbolji u Kini
Matić u susretu protiv Barcelone

Nekadašnji igrač Orašja

Matić još jednom najbolji u Kini

M. Maksimović

Nekadašnji fudbaler Orašja, Darko Matić po peti put zaredom je proglašen najboljim igračem kineskog prvenstva. Matić je sa svojom ekipom Beijing Guoan u minulom prvenstvu osvojio drugo mjesto te će nastupati u Azijskoj ligi prvaka.

Prošle godine je Goal.com izabrao Matića, na poziciji zadnjeg veznog igrača u paru sa proslavljenim Rivaldom koji je tada igrao u Uzbekistanu, u najbolju ekipu azijskog kontinenta. Prije toga je Matić 2008. i 2009. godini izabran za najboljeg stranog fudbalera u Kini.

Matić je rođen u Domaljevcu 26. septembra 1980.godine a dres Orašja je nosio u dva navrata, u sezoni 2002-03, odnosno 2004-05. Nakon Orašja je jednu sezonu igrao za ekipu Seneca, prije nego što je krenuo u Kinu. Tamo je prvo potpisao za Tianjin Tedu, a od 2008.godine nosi dres Beijing Guoana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.