Matić najbolji igrač, Ćurčić najbolji trener Srbije u 2014.

Priznanja za najbolje

Matić najbolji igrač, Ćurčić najbolji trener Srbije u 2014.

Vezni fudbaler londonskog Chelseaja Nemanja Matić proglašen je za najboljeg srbijanskog fudbalera u 2014. godini.

Matić se ovoga ljeta vratio u redove tima sa Stamford Bridgea, nakon čega je postao jedan od glavnih stubova ekipe Josea Mourinha.

"Ovaj trofej je san svakog fudbalera u Srbiji. Meni se ostvario i zbog toga sam neizmjerno sretan. Obećavam da ću svojim igrama i ponašanjem na terenu pokušati da dokažem da sam ovo i zaslužio. Znamo da u fudbalu ne postoji juče, već samo danas i pogled u budućnost", rekao je Matić. 

Matić je na poziciji najboljeg igrača nasljedio saigrača iz Chelseaja Branislava Ivanovića, a upravo je on ovo priznanje dobijao u prethodne dvije godine.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor Srbije Radovan Ćurčić, koji je sa U-21 reprezentacijom Srbije ostvario plasman na Evropsko prvenstvo nakon što je u baražu eliminisao Španiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.