Matić: Pobjeda je mnogo važnija od postignutog pogotka

Srpski internacionalac strijelac za Benficu

Matić: Pobjeda je mnogo važnija od postignutog pogotka

Srpski internacionalac Nemanja Matić bio je jedan od ključnih igrača Benfice u sinošnjoj pobjedi nad Anderlechtom. 

Srbijanac je postigao izjednačujući pogodak za portugalski tim, a nakon meča je podvukao da je pobjeda mnogo važnija od gola koji je postigao.

„Sretan sam zbog postignutog pogotka, ali je najvažnije da je Benfica ostvarila pobjedu u Briselu. Vidjet ćemo šta nam donijeti posljednje kolo Lige prvaka, jer prolaz u narednu rundu takmičenja nije samo u našim rukama", izjavio je Matić.

Benfica u grupi C zauzima treću poziciju sa sedam bodova, isto koliko ima i Olympiakos koji je na drugom mjestu koje vodi dalje. Grčki tim ima bolju gol razliku i međusobni duel u odnosu na portugalskog predstavnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.