Matić: Želio sam ponovo raditi s Mourinhom

Novi član Manchester Uniteda

Matić: Želio sam ponovo raditi s Mourinhom

Nemanja Matić jučer je i zvanično predstavljen kao novi igrač Manchester Uniteda. 

Na iznenađenje svih srbijanski fudbaler je odlučio napustiti Chelsea i karijeru nastaviti na Old Traffordu, a u prvom intervjuu kao novi fudbaler Manchester Uniteda izjavio je da je presudila želja da sarađuje sa Joseom Mourinhom. 

"Došao sam u jedan od najvećih klubova na svijetu. Moja želja je bila da radim sa Mourinhom. Kada imate takvog trenera u takvom klubu, nema morate mnogo da razmišljate, tako da je moja odluka bila laka. Mourinho je uvijek iz mene izvlačio najbolje i sretan sam što ćemo ponovo sarađivati", izjavio je Matić za klupsku televiziju. 

Osvrnuo se Matić i na svoju fizičku spremu.

"Nisam trenirao sa Chelseajem posljednjih dana, radio sam sam, što nije isto kao kada radite s ekipom. Ali imam dovoljno vremena do početka sezone da se spremim. Nisam maksimalno spreman, ali ću biti vrlo brzo", dodaje Matić.

Kada su u pitanju ambicije u novoj sezoni, Matić kaže:

"Manchester United je spreman da osvoji titulu. Ekipa je zrela, radi već godinu dana sa Mourinhom, znaju šta je potrebno da rade, tako da sam siguran da možemo mnogo. Siguran sam da ćemo osvojiti Premier ligu. Ni u Ligi šampiona se nikad ne zna šta se može dogoditi. Sve je moguće." 

Matić će i u Manchester Unitedu igrati u formaciji kao zadnji vezni.

"To je pozicija u kojoj igrač mora da donese ravnotežu u tim, mora da kontroliše igru i to je upravo ono što ja radim. Ne mogu da kažem da je moja pozicija važnije od ostalih, ali kada igrate u sredini terena, morate uvijek znati gdje je lopta kada je u posjedu tvoje ekipe. Kada napadač, moraš znati kako da spriječiš protivnika da napravi kontranapad", istakao je Matić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako je saopšteno, ovaj iskusni fudbaler je sa Manchester Unitedom potpisao ugovor na tri godine. Za njegove usluge se interesovao i Juventus. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije