Matija Katanec na meti Olimpije

Napušta Zrinjski?

Matija Katanec na meti Olimpije · Saznajemo

E. Čaušević

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski, će prema svemu sudeći biti veoma aktivan u zimskom prelaznom roku, a špekuliše se da bi mostarski klub u januaru mogao napustiti još jedan fudbaler.

Naime, poznato je da će Kenan Pirić karijeru nastaviti u Mariboru, ali će put Slovenije tek na kraju sezone. Međutim, prema svemu sudeći Pirić neće biti jedini koji će fudbalski hljeb zarađivati u Sloveniji jer bi put ove zemlje mogao i Matija Katanec, ali u redove rivala Olimpije.

Olimpija je ranije dovela jedno pojačanje iz Zrinjskog kada je ljetos ovaj klub pojačao Tomislav Tomić. On je kao slobodan igrač pojačao slovenski tim, dok bi u slučaju Kataneca Plemići trebali nešto zaraditi ukoliko se uspiju dogovoriti sa čelnicima Olimpije.

Hrvatski defanzivac je u Zrinjski stigao po drugi put 2016. godine i od tada je odigrao 46 utakmica za Plemiće, a aktuelni ugovor mu važi do kraja ove sezone. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi