Mato Jajalo novi član Rijeke

Bivši fudbaler Sarajeva

Mato Jajalo novi član Rijeke

Mato Jajalo koji je prošlu polusezonu proveo u redovima FK Sarajevo, novi je igrač Rijeke. Bivši igrač Slavena, Siene, Kölna i Sarajeva stigao je na Kantridu kao slobodan igrač.

"Nakon analize protekle sezone došli smo do zaključka da nam profil ovakvog igrača treba, pogotovo nakon ozljede Mate Maleša. Zbog načina na koji smo mi igrali nakon toga i prije toga, utvrdili smo da je dobro da u ekipi imamo i igrača kvalitete kakav je Mato Jajalo. Duže vrijeme postoji kontakt s njima, ali ugovor smo mogli potpisati tek kad se riješila njegova situacija u Kölnu. Jako sam zadovoljan što je sada s nama i siguran sam da će podići kvalitetu naše igre", rekao je sportski direktor Srećko Juričić.

Fudbaler koji je u prošloj sezoni sa Sarajevom osvojio Kup Bosne i Hercegovine, vraća se u HNL nakon pet godina odsustvovanja. 

"Gledao sam Rijeku prošle sezone, pogotovo njene nastupe u Evropi i znao sam što me ovdje očekuje. Sjeo sam s ljudima iz Uprave i popričali smo te su me oni uvjerili u cijeli ovaj projekt i stvarno mi je drago da sad dio ovoga. Htio bih ovdje napraviti jedan sportski uspjeh jer je Rijeka ambiciozna sredina i zato sam se i odlučio za nju", kazao je Jajalo, bivši kapiten U-21 reprezentacije Hrvatske, na svom predstavljanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.