Odveo Dortmund u finale Lige prvaka, bio na sedmom nebu, a jutros ga Bild bacio u očaj

Bez Hummelsa na Evropskom prvenstvu?

Odveo Dortmund u finale Lige prvaka, bio na sedmom nebu, a jutros ga Bild bacio u očaj

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Njemačke, Julian Nagelsmann, uskoro bi trebao objaviti spisak igrača na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu, a njemački mediji pišu da je već napravio neočekivanu odluku i da poziv neće dobiti Mats Hummels.

U Njemačkoj sigurno imaju velika očekivanja na Evropskom prvenstvu s obzirom da će se ovo takmičenje igrati upravo u toj državi, te da će igrači ove selekcije imati zaista ogromnu podršku na svakoj utakmici.

Julian Nagelsmann nedavno je produžio ugovor i ostat će selektor sve do ljeta 2026. godine, odnosno završetka Svjetskog prvenstva.

Pred njim je stavljen jasan cijlj, a to je da Njemačku ponovo vrati u sami vrh nakon ne baš uspješnih nastupa na velikim takmičenjima u posljednje vrijeme.

Nagelsmann je napravio određene promjene u sastavu i podmladio ekipu, ali shvatio je da su mu potrebni i oni iskusniji igrači zbog čega se Toni Kroos vratio iz penzije i ponovo počeo igrati za reprezentaciju Njemačke.

Selektor ove selekcije uskoro će objaviti spisak na kojem će biti 26 imena na koje Nagelsmann računa kada je u pitanju Evropsko prvenstvo, a njemački mediji već pišu o tome da će sigurno biti nekoliko iznenađenja.

Oglasi

Ugledni Bild jutros je objavio da je Nagelsmann donio odluku koja je iznenadila javnost u Njemačkoj i da iskusni Mats Hummels neće dobiti poziv za EP iako igra zaista odlično u dresu Borussije Dortmund.

Hummels je prije par dana svojim golom protiv PSG-a odveo Dortmund u finale Lige prvaka i javnost u Njemačkoj bila je sigurna da će iskusni defanzivac biti dio reprezentacije na Evropskom prvenstvu, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Bild navodi da Nagelsmann ima veliki izbor što se tiče štoperske pozicije i da Hummels jednostavno nije u njegovim planovima.

Za Nagelsmanna su Antonio Rudiger i Jonathan Tah štoperski par koji će vjerovatno igrati u početnoj postavi, a pozive kao rezervne opcije trebali bi dobili Dortmundovi igrači Nico Schlotterbeck i Niklas Sule što znači da za Hummelsa nema mjesta.

Oglasi

Ovaj 35-godišnji defanzivac je u karijeri odigrao 78 mečeva za reprezentaciju Njemačke i uspio je postići pet pogodaka. Debitovao je još 2010. godine, ali očito da je priča završena za njega kada je nacionalni tim u pitanju.

Hummels nije dobio poziv ni za prijateljske mečeve protiv Francuske i Nizozemske u martu što je bio znak da Nagelsmann neće računati na njega.

Međutim, nakon njegovih sjajnih igara u dresu Dortmunda u Ligi prvaka očekivalo se da bi se Nagelsmann mogao predomisliti, ali očito se to neće desiti.

U dosadašnjem dijelu sezone Hummels je za Dortmund u svim takmičenjima odigrao 38 utakmica, dao je četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Süle u dortmundu sjedi zbog hummelsa, a hummels da zbog njega ne ide na evropsko? Taj vas kako ga zovete "ugledni" bild, pretpostavljam jedna od rijetkih novina koje poznajete u njemackoj su veliki lazovi, odnosno kako se to u novinarstvu zove "spekulanti"
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi