Tuchel nepromišljenim potezom u Madridu zadao žestok udarac Njemačkoj pred EP

Ostali bez Gnabryja

Tuchel nepromišljenim potezom u Madridu zadao žestok udarac Njemačkoj pred EP

Endin Čaušević

Bayern je u srijedu u nevjerovatnom okršaju protiv Real Madrida ispao u polufinalu Lige prvaka čime je zaokružena očajna sezona ovog kluba. No, na posebnom udaru našao se Thomas Tuchel jer je napravio potez koji je najviše oštetio reprezentaciju Njemačke.

Bavarci su u revanš utakmici koja se igrala u Madridu poraženi od Reala sa 2:1, a ono što je obilježilo ovu utakmicu je čist pogodak gostiju koji je poništen u posljednjim minutama ove utakmice.

Međutim, ispadanjem u polufinalu Lige prvaka stavljena je tačka na očajnu sezonu Bayerna koji je ostao bez trofeja i u domaćim takmičenjima.

Thomas Tuchel je već neko vrijeme na udaru javnosti zbog loših rezultata i poznato je da će on na kraju sezone napustiti klupu Bayerna.

No, Tuchel je pored navijača Bayerna uspio da navuče na sebe gnjev i ostatka njemačke javnosti zbog poteza koji je napravio u revanšu meču protiv Real Madrida.

Trener njemačkog velikana je odlučio da od prve minute igra Serge Gnabry iako je svima bilo jasno da on nije dovoljno spreman i da se nije u potpunosti oporavio od povrede, ali je Tuchel odlučio da rizikuje.

Oglasi

On je stavio Gnabryja u početni sastav, ali već nakon 20-tak minuta meča bilo je jasno da ofanzivac Bayerna nije spreman. Gnabry se počeo žaliti na istu povredu zbog čega ga je Tuchel u 27. minuti izveo iz igre.

Gnabry je imao problema s tetivom na lijevoj nozi zbog čega je propustio većinu utakmica u prethodnim sedmicama.

Počeo se lagano vraćati na teren jer je u prvom meču protiv Reala igrao desetak minuta, a Tuchel je odlučio da je dovoljno spreman da počne od prve minute u revanšu što se ispostavilo da je pogrešna odluka.

Gnabry je obnovio istu povredu i ponovo mu je pukao mišić na tetivi lijeve noge, te su pregledi pokazali one najlošije vijesti, a to je da ovaj 28-godišnjak neće moći igrati na Evropskom prvenstvu.

Oglasi

To je za Njemačku i selektora Juliana Nagelsmanna žestok udarac jer je Gnabry trebao biti na spisku za Evropsko prvenstvo, ali to se neće desiti i Nagelsmann će morati naći zamjenu za igrača Bayerna.

Međutim, tu nije bio kraj loših vijesti za Nagelsmanna jer je objavljeno da vjerovatno ni Timo Werder neće igrati na Evropskom prvenstvu.

Igrač Tottenhama također ima problema s povredom, ali još uvijek se nada da će se uspjeti oporaviti. Konačnu odluku će donijeti Nagelsmann nakon razgovora s ljekarskim timom koji će također pregledati Wernera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Njemačka je domaćin Evropskog prvenstva koje počinje 14. jula utakmicom ove selekcije protiv Škotske na Allianz Areni. Pored toga u ovoj grupi su još Mađarska i Švicarska.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi