Hummels privukao veliku pozornost majicom na press konferenciji: Na njoj je ispisana jasna poruka

Podržao incijativu da Allianz-Arena bude osvijetljena duginim bojama

Hummels privukao veliku pozornost majicom na press konferenciji: Na njoj je ispisana jasna poruka

Edmir Škorić

Njemačka nogometna reprezentacija će u posljednjem meču grupne faze igrati večeras protiv Mađarske.

Nijemci su Euro otvorili porazom od Francuske u Minhenu od 1:0, a onda su razbili Portugal s 4:2, pa se nalaze u dobroj situaciji da izbore osminu finala. Protiv Mađara su apsolutni favoriti, ali to večeras trebaju i dokazati.

Prije same utakmice bilo je dosta govora o potezu Njemačke i zahtjevu da se dopusti da stadion Allianz-Arena izvana bude osvijetljen u duginim bojama. UEFA je odbila taj zahtjev, a Nijemci su ipak razočarani jer se na ovaj način diskriminišu ljudska prava i sloboda.

Iskusni defanzivac Njemačke Mats Hummels na press konferenciju je stigao u Adidasovoj majici s natpisom "Ljubav ujedinjuje".

Defanzivac njemačke reprezentacije pokrenuo je pitanje tolerancije tokom konferencije. Također je naveo primjer ragbijaša koji je priznao svoju seksualnu orijentaciju.

"Kad sam stigao u trening kamp, već sam imao majicu s ovom porukom. Trebala je biti pojačana činjenicom da je prvi aktivni igrač NFL-a priznao da je homoseksualac. To je sasvim normalno u svijetu sporta. A ovo je sve manja tema kako vrijeme prolazi. Čak su i male geste korak u dobrom smjeru", rekao je Hummels.

Mats Hummels je dodao da bi cijela njemačka momčad bila zahvalna ako se UEFA složi da stadion osvjetli u duginim bojama.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Vidio sam raspravu o ovome. Naravno, UEFA ima razloga zabraniti je, ali drago nam je da je to tema javne rasprave. Ovo je veliki uspjeh".

Kasnije na konferenciji, iskusni nogometaš izjavio je da je veliki obožavatelj ove vrste inicijative, a osvjetljenje stadina u duginim bojama bila bi lijepa gesta prema ljudima koji se identificiraju s ovom idejom. Istodobno, Hummels je rekao da njemačka reprezentacija mora još puno učiniti za prolazak u 1/8 finala Eura 2020.

Top Komentari

Salihović23
Jesu dosadni s *****ima, sta normalnog čovjeka briga za to, samo im je cilj da ulaze u institucije i da svoje nameću, ali slijepi fudbaleri sta oni znaju... Pričaju sta in se kaze I plasira...
11 0
ako1986
Pa kad napise "to je sasvim normalno" ma brate mili pored zene on fata za rudu cccccc za zaplakat...
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti