Matsuda preminuo u 34. godini

Sumnja se da je uzrok toplotni udar

Matsuda preminuo u 34. godini

Naoki Matsuda, nekadašnji japanski reprezentativac, preminuo je u četvrtak u 13:06 po lokalnom vremenu, nakon što je od utorka bio u kritičnom stanju, jer se srušio na treningu.

Matsuda se srušio na treningu Matsumoto Yamage u utorak, nakon čega je odmah prevezen u bolnicu. Ljekari vjeruju da je legenda Yokohama F. Marinosa pretrpio srčani udar zbog porasta temperature u Japanu.

Dva dana je bio u kritičnom stanju. Youshiyuki Kato, trener Matsumota, jučer je rekao da se Matsudino stanje nije poboljšalo. Defanzivac koji je odigrao 40 utakmica za japansku reprezentaciju danas je u 13:06 po lokalnom vremenu preminuo u 34-godini života.

U Japanu su zabilježena 43 smrtna slučaja u posljednja dva mjeseca uzrokovana toplotnim udarom.

Matsuda je proveo 15 godina u Yokohami, za koju je odigrao 385 utakmica i postigao 17 golova. Ove godine preselio se u Matsumoto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.