Matthaeus na klupi mađarskog Fehervara
Legenda Njemačke na klupi mađarskog Fehervara

Legenda Njemačke na novom iskušenju

Matthaeus na klupi mađarskog Fehervara

E. Škorić

Bivši kapiten Njemačke Lothar Matthaues od naredne sezone sjedit će na klupi mađarskog FC Fehervara. Nekadašnji trener beogradskog Partizana potpisao je trogodišnji ugovor sa mađarskim Fehervarom, klubom koji je prošlu sezonu završio na 6. mjestu prvenstvene tabele.

Novi trener mađarskog Fehervara je, kako ističu iz kluba, Nijemac Lothar Matthaeus, koji je sa Mađarima sklopio dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja još jedne godine na kraju mandata.

Očekuje se da Matthaeus u Mađarsku otputuje 19. juna, rekao je glasnogovornik Fehervara, Andras Denes. 48-godišnjak je u sezoni 2004/2005 već boravio u Mađarskoj, vodeći tada nacionalnu vrstu te zemlje. Trenerski posao obavljao je do sada u Maccabi Netanya, bečkom Rapidu, salzburškom Red Bullu, Atletico Paranaenseu iz Brazila, a nama je ponajviše poznat iz perioda dok je sjedio na klupi beogradskog Partizana.

Za Njemačku nacionalnu vrstu je odigrao 150 utakmica, bio je vođa tima kada su "Švabe" 1990. godine bili prvaci Svijeta. Fehervar je prošlu sezonu završio na 6. mjestu, ove sezone u klubu očekuju mnogo bolji plasman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije