Matthaus: Samo jedan igrač zaslužuje Zlatnu loptu

"Biće veliko iznenađenje ako Messi ne osvoji nagradu"

Matthaus: Samo jedan igrač zaslužuje Zlatnu loptu

Endin Čaušević

Nekadašnji njemački fudbaler Lothar Matthaus izjavio je da prema njegovom mišljenju samo jedan igrač zaslužuje Zlatnu loptu, a to je Lionel Messi.

Matthaus, koji je osvojio ovu nagradu 1990. godine, kazao je da se Messi ove godine vratio u staru formu i da je on najzaslužniji za trofeje koje je osvojila Barcelona.

„Nakon svih tih povreda vratio se na sjajan način i pomogao Barci da osvoji duplu krunu u domaćem prvenstvu i Ligu prvaka. Za mene je on jedini kandidat za osvajanje Zlatne lopte“, dodao je Nijemac.

Nekadašnji as Bayerna rekao je da Messi stalno pokazuje da je najbolji na svijetu, te da će biti veliko iznenađenje za njega ako on ne osvoji Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Matthaus je dodao da nagradu za najboljeg trenera godine zaslužuje strateg Barcelone Luis Enrique.

„On je prvi favorit. Ove godine nije bilo reprezentativnih takmičenja tako da će se u prvi plan staviti dostignuća u klupskom rangu. A Enrique je s Barcelonom zablistao ove godine“, zaključio je Matthaus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.