Matthew Taylor pojačao redove FSV Frankfurta

2. Bundesliga

Matthew Taylor pojačao redove FSV Frankfurta

Edmir Škorić

Redove drugoligaša Njemačke, FSV Frankfurta, pojačao je Amerikanac Matthew Taylor, koji je kao slobodan igrač potpisao dvogodišnji ugovor s klubom. Ranije je nastupao u TUS Koblenzu, gdje je ove sezone postigao sedam pogodaka.

Matthew Taylor naredne dvije godine trebao bi nositi dres FSV Frankfurta, ekipe iz 2. Bundeslige. 27-godišnjak će u klubu ostati do 30. juna 2011. godine, a ranije je nastupao za TUS Koblenz, također ekipu iz 2. Bundeslige.

"Matthew Taylor je opasan i plodan napadač. On je startao u samo pet od 22 njegove utakmie, i još je postigao sedam pogodaka. On je jako zanimljiv igrač koji će pojačati naš napad", istakao je sportski direktor FSV-a, Bernd Reisig.

Koblenz je završio na 14. mjestu, a Frankfurt jednu poziciju niže, pa će oba kluba i naredne sezone igrati u istom rangu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.