Fanimo ne igra protiv Slobode, 25. august bi mogao biti dan D

Šta čeka brzonogog Engleza?

Fanimo ne igra protiv Slobode, 25. august bi mogao biti dan D

A. Čaušević

Matthias Fanimo je u FK Sarajevo stigao prije nešto duže od godinu i pokazao se kao istinsko pojačanje za Bordo tim. 

Fanimo je svojim driblinzima, brzinom i golovima kupio navijače Bordo tima, posebno u drugom dijelu sezoni koji je itekako bio težak za koševskog premijerligaša.

Brzonogi Englez je i novu sezonu započeo vrlo dobro,bio je starter u svim mečevima dok nije stigla povreda pa je propustio nekoliko narednih mečeva.

Ovaj 27-godišnjak već neko vrijeme trenira s ekipom, ali povreda još uvijek nije u potpunosti zaliječena pa u Bordo timu ne žele ništa da rizikuju.

Inače, Fanimu radna dozvola ističe 25. augusta pa bi se vrlo lako moglo desiti da izgubi pravo nastupa za nastavak sezone.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Ipak, sve strane se nadaju da će u narednim danima biti otklonjenje administrativne poteškoće te da će Fanimo zaigrati već od 7. kola kada na Koševo stiže Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Sarajevu na teškom gostovanju kod Slobode osim Fanima neće biti od ranije otpisanog Tina Sven Sušića. Susret na stadionu Tušanj počinje u 19 sati. 

Sloboda je na startu sezone i dalje neporažena, dok je Bordo tim uvezao dvije uzastopne pobjede pa nas sigurno očekuje zanimljiv susret pred prema svemu sudeći punim tribinama tuzlanskog stadiona.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Fanimo odavno nije igrac Torpeda
1 4
Rajvosa2019
Nadam se da ce se to sve ubrzo rjesiti , dobar igrac . I ko zna sta je tu istina u vezi povrede i predtuzbe zbog neisplacenih plata - kad svi lazu, niko nece da kaze istinu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije