Mattson: Gadžo je veliki potencijal

Predsjednik Mariehamna o bh. veznjaku

Mattson: Gadžo je veliki potencijal

Ermin Gadžo boravio je desetak dana u Mariehamnu na probnom radu nakon čega je potpisao ugovor na dvije i po godine. Poslije finaliziranja transfera u finskom prvoligašu nisu krili oduševljenje bosanskohercegovačkim veznjakom.

Gadžo je za Mariehamn odigrao dvije utakmice Alands kupa. U polufinalu postigao je čak pet golova, upisao tri asistencije, te na njemu je napravljen jedanaesterac i skrivljen penal, dok je u finalu postigao jedan gol.

"Mogli smo duže vrijeme gledati Ermina na brojnim treninzima i na dvije utakmice Alands kupa. Uvjereni smo da on ima potencijala da bude veoma dobar igrač", rekao je Peter Mattson, predsjednik Mariehamna, za finske medije.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, ali podjednako dobro može igrati i u vrhu napada. Za finsko prvenstvo će biti registrovan 1. augusta, a zvanični debi u dresu Mariehamna očekuje ga 7. augusta protiv Vaasan Palloseura.

"Imamo dosta povreda i dobro je što će Ermin biti registrovan već 1. augusta. On je već u planovima za prvu postavu. Mi sa Erminom gledamo dugoročno, jer mislim da je on veliki potencijal i mogao bi postati jedan od najboljih strijelaca lige", dodao je predsjednik finskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti