Uprava PSG-a poslala je jasnu poruku Pochettinu

Završava se saradnja

Uprava PSG-a poslala je jasnu poruku Pochettinu

E. Škorić

Uprava PSG-a poslala je poruku Pochettinu

Pochettino je na klupi PSG-a od početka 2021. godine, ali već mjesecima se govori o tome da će biti smijenjen i da će klub potražiti drugo rješenje. Navodno je sve dogovoreno i Zinedine Zidane će ubrzo postati novi trener, dok je uprava pariškog kluba Pochettinu poslala poruku i obavijestila ga da se s njim ovo ljeto završava saradnja.

Iako je prošle sezone osvojio naslov prvaka u Francuskoj, Pochettino nije uspio ispuniti glavni cilj kluba, osvajanje Lige prvaka. Čini se da je to uvelike utjecalo na odluku čelnika PSG-a.

Gdje bi Argentinac mogao da ode?

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ako napusti PSG, Pochettino će dobiti najmanje desetak miliona eura zbog prijevremenog raskida ugovora od strane kluba, a neće dugo tražiti novi klub jer, kako piše Marca, Athletic Bilbao ga namjerava zaposliti.

Athletic Bilbao je u nedavno završenoj sezoni osvojio osmo mjesto, a čelnici kluba nisu zadovoljni radom Marcelona Garcije Torala, pa bi Pochettino vrlo lako mogao doći na San Mames.

Top Komentari

RuthlessDyni
Ne treba u Bilbao može on bolje od toga.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi