Velikan potpisao Maura Icardija, otkriveni detalji transfera

Galata želi odbraniti titulu

Velikan potpisao Maura Icardija, otkriveni detalji transfera

Edmir Škorić

Kako se i očekivalo, argentinski napadač Mauro Icardi je potpisao ugovor sa turskim velikanom.

Icardi je potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom Galatasaray, koja će na ime obeštećenja platiti PSG-u 10 miliona eura, dok će igrač godišnje zarađivati šest miliona eura, te je potpisao na tri godine.

Tridesetogodišnji napadač igrao je na posudbi u Galati, koja je učinila sve da ga na kraju zadrži na stalnoj osnovi. Bivši napadač Intera je prošle sezone briljirao sa 22 gola na 24 utakmice u Super ligi Turske i najzaslužniji je za osvojenu titulu.

Ovo je svojevrsni odgovor Galati na Fenerovo dovođenje Edina Džeke, a već sada možemo konstatovati da se s nestrpljenjem očekuju veliki turski derbiji u novoj sezoni.

Icardi je u karijeri igrao za Sampdoriju, potom dugi niz godina za Inter, da bi na kraju od 2019. bio član PSG-a.

U karijeri je dva puta osvajao Ligu 1, dva puta Kup Francuske, Liga kup te zemlje, a prošle sezone i prvenstvo Turske. Dva puta je bio najbolji strijelac u Seriji A, a 2018. i najbolji igrač u Italiji.

Mauro Icardi će sasvim sigurno predstavljati veliko pojačanje u novoj sezoni gdje će Galatasaray svim silama pokušati odbraniti trofej ispred gradskog rivala Fenerbahčea koji je također doveo spektakularna pojačanja među kojima su Edin Džeko, Dušan Tadić...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galata je u dosadašnjem transfer roku svoje redove itekako pojačala. Tu su Wilfried Zaha, Angelino, Cedric Bakambu, Kaan Ayhan i Halil Dervišoglu.

To je samo dokaz da će u novoj sezoni tursko prvenstvo biti zanimljivije nego ikad. Pored Galate i Fenera tu je uvijek i Bešiktaš, ali i Trabzonspor kojeg s klupe vodi Nenad Bjelica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi