Najteži dan u karijeri Maura Icardija: Sve je gotovo
Foto - Instagram

PSG više ne računa na njega

Najteži dan u karijeri Maura Icardija: Sve je gotovo

M. Šljivak

Argentinski napadač Mauro Icardi (29) otpisan je u redovima francuskog PSG-a.

Novi trener pariškog kluba Christophe Galtier saopštio je danas kako je razgovarao s Icardijem i da mu je lično rekao da više ne računa na njegove usluge.

"Vidio sam Maura na početku ove sedmice. Prošle sedmice ga nije bilo iz taktičkih razloga. Rekao sam mu da želim smanjiti ekipu i da mi ne treba više do 25 igrača. Klub radi na najboljem rješenju za njega", rekao je Galtier i nastavio je:

"Igrao je malo prethodnih godina i vjerujem da je za njega najbolje da se probudi. Nije izgubio sve i promjena sredine može da mu vrati karijeru na pravi put", smatra trener PSG-a.

Umjesto Maura Icardija francuski prvak će angažovati novog napadača.

"Tražimo novog napadača. Klub naporno radi na tome", poručio je Galtier.

Oglasi

Mauro Icardi je protekle tri sezone proveo u Parizu. Odigrao je ukupno 92 utakmice i postigao je 38 golova za francuski klub.

U prethodnom periodu 29-godišnji napadač se povezivao s povratkom u Italiju. Za njega interes pokazuje novi član Serije A AC Monza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Icardi će sigurno privući interes i drugih klubova. Neće biti previše problema u njegovom dovođenju jer u PSG-u više nema šta tražiti.

On je u bogatoj karijeri prošao omladinske kategorije Barcelone, a kao profesionalac je nastupao za Sampdoriju i Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi