Novi transfer Maura Icardija obit će se o glavu nesuđenom reprezentativcu BiH?

Želi ga istanbulski velikan

Novi transfer Maura Icardija obit će se o glavu nesuđenom reprezentativcu BiH?

E. Ganibegović
Teme:

PSG je u novu sezonu ušao sjajno.

Tim iz prijestolnice Francuske je u Izraelu pobijedivši Nantes osvojio francuski Superkup, a pobjedama nad Clermontom i Montpellierom sjajno je započeo i misiju odbrane titule prvaka Francuske.

Ipak, prijelazni rok je još uvijek u toku i PSG želi da dovede neke igrače, a nekih želi i da se riješi. Među igračima koji su višak je Mauro Icardi.

Iako je tek prije nekoliko dana najavio dva "praska" s Mertensom i Torreirom, čini se da Galatasaray tu neće stati.

Prema turskim izvještajima, koje je prenio i francuski "RMC Sport", Galata je u kontaktu s argentinskim napadačem i želi da ga dovede na posudbu iz PSG-a.

Ovaj 29-godišnjak je već duže vrijeme izvan planova francuskog prvaka i traži sljedeću fazu svoje karijere. Preselio se u Pariz u ljeto 2020., napustivši Inter za 50 miliona eura, a od tada je upisao 92 nastupa i postigao 38 golova.

Ukoliko do transfera u Galatasaray zaista dođe, mogao bi to biti veliki problem za Harisa Seferovića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naime, nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine rodom iz Sanskog Mosta, trenutno je prvi napadač istanbulskog velikana, no teško je očekivati da bi igrao toliko kraj Icardija. 

U prva dva kola turske Superlige Galatasaray je upisao pobjedu i poraz, a švicarski reprezentativac odigrao je svih 180 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi