Max Kruse propušta početak sezone
Foto: EPA.eu

Borussia oslabljena protiv Sarajeva

Max Kruse propušta početak sezone

Loše vijesti za Borussiju M'gladbach: Max Kruse propustiti će početak sezone. Napadač ekipe koja je protivnik FK Sarajevo u play-off rundi Europa lige je protekle sedmice imao problema sa bubrezima, a 26-godišnji fudbaler ne može ni pomisliti da slučajno trenira.

Nakon pregleda Kruse je bio optimističan. 

"Kao što vidite već mi je bolje. Nadam se da ću sutra napustiti bolnicu i što prije vratiti se timskim treninzima", napisao je Kruse na jednoj od društvenih mreža. 

Ipak, to neće ići baš tako lako kako je napadač ekipe Luciena Favrea zamislio.

Nakon detaljnih analiza zdravstvenih problema Krusea ustanovljeno je da će napadač Borussije definitivno propustiti utakmicu DFB Cupa protiv FC Homburga ove subote, baš kao i prvi meč Europa lige sa Sarajevom, te susret prvog kola Bundeslige protiv VfB Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prošloj sezoni Borussia je ispala već u prvom kolu DFB Cupa nakon penala od Darmstadta, a ove sezone pored Krusea u prvom kolu najmasovnijeg njemačkog takmičenja Lucien Favre neće moći računati na njemačkog reprezentativca Christopha Kramera.

"Tek sam sedam dana u trenažnom procesu, tako da neću igrati", rekao je 23-godišnji fudbaler tima iz Gladbacha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.