Maxi Lopez se vratio u Italiju

Argentinac ponovo na Apeninima

Maxi Lopez se vratio u Italiju

A. Čaušević

Iskusni Maxi Lopez će ponovo svoj fudbalski hljeb zarađivati u Italiji. 

Argentinski napadač koji je prepoznatljiv po poropalom braku sa Wandom Narom će uskoro i zvanično postati napadač Crotonea.

Maxi Lopez će u narednim satima obaviti ljekarski pregled te potpisati ugovor s klubom iz Serije B koji će u predstojećoj sezoni imati visoke ambicije, a to je povratak u elitu.

Ovaj 35-godišnjak je na Apeninima igrao od 2010. do 208 godine i to za Cataniu, Milan, Sampodriju, Chievo, Torino i Udinese.

U Evropi je još nastupao za španske Barcelonu i Mallorcu, a imao je i kratku avanturu u Rusiji gdje je nosio dres Moskve.

Karijeru je počeo još 2001. godine kada je zaigrao za seniorski tim River Plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi