Ikona otišla u penziju: Najemotivniji oproštaj ikad, nije se ni sudija mogao suzdržati
FOTO: givemesport.com

Suze, aplauz, skandiranje....

Ikona otišla u penziju: Najemotivniji oproštaj ikad, nije se ni sudija mogao suzdržati

Haris Zilić

Duel argentinskog prvenstva između Newells Old Boysa i Banfielda odigran sinoć, ostat će upamćem u svijetu fudbala.

Utakmica je okončana rezultatom 0:0, ali to je bilo u drugom planu, obzirom da je svoj posljednji meč u karijeri odigrao legendarni 40-godišnji Maxi Rodriguez.

Rodriguez je počeo u startnoj postavi Newells Old Boysa, a iz igre je izašao u 57. minuti kada je na teren ušao Funez.

Kada je došao trenutak izmjene, niko na stadionu Marcelo Bielsa u Rosariju nije se suzdržao emocija. Prolamao se gromoglasan aplauz, skandiranje i pjesme posvećene jednoj od ikona aregntinskog fudbala. Koliko je emotivno bilo pokazuje i reakcija glavnog sudije Vigliana koji je također pustio suzu.

Velike riječi Rodriguezu uputili su i Lionel Messi, te kapiten Liverpoola Jrodan Henderson, s kojima je Maxi dijelio svlačionicu u svojoj dugoj i bogatoj karijeri.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/DaveOCKOP/status/1468209814841049100[/twitter]

Nakon emotivnog oproštaja oglasio se i urugvajski napadač Luis Suarez.

"Ovo je bio poseban dan za sve ljude što vole fudbal. Hvala ti na svemu", izjavio je Suarez.

Maxi Rodriguez je svoj fudbalski put počeo upravo u Newells Old Boysima, odakle 2002. godine prelazi u španski Espanyol gdje se zadržao tri sezone, da bi 2005. godine karijeru nastavio u Atletico Madridu.

Oglasi

Jorgandžije napušta 2010. godine i odlazi u Liverpool, a sa Anfielda 2013. godine vraća se u Argentinu u Newells, da bi jedan dio karijere proveo u urugvajskom Penarolu i konačno treći povratak u matični Newells gdje je sinoć i zvanično završio karijeru.

Argetinac je ostao i upamćen po nekim spetkakularnim golovima u dresu Argentine, ali i klubova za koje je nastupao.

Ovome dodajmo da je Maxi Rodriguez za Gaučose skupio 57 nastupa i postigao 16 golova.

U ranijim izjava za medije je govorio da još uvijek ne zna da li će se odlučiti na trenerski izazov po završetku igračke karijere, koja će sigurno ostati upamćena, a sinoćnji oproštaj će se dugo prepričavati.

"Bliži se i taj trenutak kada ću reći da je gotovo. Mislim da nemam više ništa da ponudim fudbalu, a fudbal mi je dao puno. Vidjet ćemo šta će biti u budućnosti, ne znam da li ću biti na trenerskoj poziciji", rekao je Maxi u jednoj od izjava prošli mjesec.

Ostat će žal što Maxi karijeru završava sa samo četiri klupska trofeja. Sa Penarolom je osvojio dvije titule u Urugvaju i Super Kup Urugvaja, dok je sa Liverpoloom osvojio engleski Liga Kup. Sa Argentinom je nastupio na tri svjetska prvenstva, a 2013. bio je proglašen za fudbalera godine u Argentini.

Top Komentari

Koba84
Jak igrac fakat. Da se najezis
6 0
realista1982
Ovdje je fudbal stvarno vise od igre,svaka čast za atmosferu...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi