Novo pojačanje Burnleya se obrukalo na predstavljanju

Dešava se...

Novo pojačanje Burnleya se obrukalo na predstavljanju

S. Grebović
Teme:

Ekipa Burnleya posljednjih sata prelaznog roka dovela je novog igrača u svoje redove.

Riječ je o 24-godišnjem Maxwellu Cornetu koji igra na poziciji lijevog beka, koji je u dosadašnjoj karijeri bio poprilično efikasan s obzirom na poziciju na koju igra.

Nastupajući za Lyon postigao je 31 pogodak.

Reprezentativac Obale Slonovače je prethodnih šest godina igrao u Francuskoj, a Burnley je za njegove usluge morao izdvojiti 15 miliona eura, ako je vjerovati otočkim medijima.

"Uzbuđen sam što se pridružujem Burnleyu u Premier ligi i što ću igrati sa i protiv najboljih igrača svijeta", rekao je kratko i jasno ovaj lijevi bek za klupski sajt.

Cornet je jučer zvanično predstavljen u svom novom klubu, a mnoge je nasmijao prilikom zvaničnog fotografisanja kada je umjesto uobičajenog pokazivanja na grb kluba on pokazao na Umbro, marku koja oblači tim sa Turf Moora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi