Mazzarri i službeno napustio Napoli

Traži nove izazove

Mazzarri i službeno napustio Napoli

Edmir Škorić
Teme:

U nedjelju je nakon poraza od Rome trenersku poziciju Napolija napustio Walter Mazzarri (51).

Mazzarriju je završetkom sezone istekao ugovor, a ne želi potpisati novih. Rekao je kako se zaželio novih izazova, a italijanski mediji jučer su objavili kako je postigao dogovor s Interom.

"Odluku sam i ranije donio, ali zahvaljujem predsjedniku i direktoru kluba što su me do zadnjeg trenutka nagovarali da promijenim mišljenje. Došao sam do faze kada mislim da je najbolje promijeniti okruženje ili uzeti odmor. Ako dođu ponude, izvagat ću ih. Budem li osjetio adrenalina i motivacije, prihvatit ću posao, a u suprotnom ostajem kod kuće", rekao je Mazzarri.

On je s Napolijem ove sezone ostvario veliki uspjeh i završio na drugom mjestu , a imao je zapažene rezultate i u Ligi prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.