NBA zvijezda poslala poruku Al Hilalu, Mbappe "umirao od smijeha"

Ko ne bi prihvatio?!

NBA zvijezda poslala poruku Al Hilalu, Mbappe "umirao od smijeha"

Edmir Škorić

Saudijski klub Al Hilal danas je poslao bogatu ponudu PSG-u za Kyliana Mbappea, kojeg pokušava dovesti barem na jednu sezonu.

Mbappe je odbio da produži ugovor sa PSG-om koji traje do kraja sezone. Njegov cilj je ostati u klubu, a onda bez odštete potpisati za Real Madrid, koji bi mu samo na osnovu potpisa dao 100 miliona eura, ne uključujući plate.

Njegova želja svakako je Real Madrid, koji nema plan da šalje ovog ljeta ponudu, dok PSG svakako ima za cilj da svog najboljeg igrača proda do kraja prijelaznog roka i tako ne dođe u situaciju da ga izgubi bez odštete.

Al Hilal je danas ponudio čak 300 miliona eura i naravno PSG je to objeručke prihvatio, ostavivši Mbappeu prostor za pregovore sa saudijskim klubom, ali pitanje je ima li Francuz želju za tim iako mu se nude enormne količine novca za ugovor na barem jednu sezonu.

U slučaju da Mbappe prihvati ponudu, postat će najplaćeniji sportista u historji, ali za sada nema naznaka da li će se to dogoditi.

NBA zvijezda Giannis Antetokounmpo također pomno prati nogometna dešavanja, pa je na Twitteru poslao Al Hilalu poruku: "Uzmite me. Ličin na Kyliana Mbappea".

Oglasi

Sam Kylian Mbappe je reagovao na ovaj tvit košarkaša Milwaukee Bucksa, ostavivši brojne smajlije na kojiam "umire od smijeha".

Iako također ima bogat ugovor, jasno je i Giannisu da je ponuda Al Hilala nešto što se ne propušta i mnogi su u čudu kako Mbappe ne želi to da prihvati.

Veliki broj evropskih nogometnih zvijezda prihvatao je bogate ponude sa Bliskog istoka, ali 24-godišnji reprezentativac Francuske i dalje ima želju da se bori za trofej Lige prvaka i da igra u Evropi za neki od najvećih timova.

Ne krije da mu je želja Real Madrid, ali je pitanje kada će obući bijeli dres. I dok Real "šuti", mnogi velikani spremaju razne ponude PSG-u i Mbappeu, pa ostaje da se vidi šta će se na kraju svega desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi