Zahtjev Mbappea o Hakimiju čisti je dokaz da i danas postoji pravo prijateljstvo!
Mbappeov uslov za trasfer u Real Madrid je da dovedu i Hakimija.

Želi da ga povede sa sobom u Madrid

Zahtjev Mbappea o Hakimiju čisti je dokaz da i danas postoji pravo prijateljstvo!

E. Ganibegović

Prošle godine do samog kraja sezone očekivalo se da se Kylian Mbappe pridruži Real Madridu, a onda je on na iznenađenje mnogih objavio da je produžio ugovor s PSG-om te da ostaje u glavnom gradu Francuske.

Strani mediji ponovno su pokrenuli temu prelaska Kyliana Mbappea u Real Madrid. Prema navodima španskih novinara, Francuz je već dogovorio uslove ugovora s Los Blancosima.

Tema o Mbappeovom prelasku u Real vraća se kao bumerang. Španski mediji javljaju kako Francuz nije zadovoljan ostankom u PSG-u te bi volio što prije otići u momčad iz Madrida.

Ako francuski klub želi zaraditi na njemu, mora ga prodati ovog ljeta. Portal Todofichajes.com objavio je kako je napadač već dogovoriouslove s Realom, a jedan od njih je i dovođenje saigrača Achrafa Hakimija.

Real Madrid bi bez problema potpisao Marokanca koji bi bio solidno pojačanje desne strane odbrane. Prema navodima novinara, volio bi se vratiti u Madrid, ali će njegov transfer biti vrlo teško realizovati.

Špani dodaju da PSG neće olakšati odlazak Kyliana Mbappea, koji je ključni igrač momčadi. Francuzi neće pristati da se Hakimi uključi u transfer.

Oglasi

Marokanac je igrač PSG-a od jula 2021. godine, kada je u ovaj klub prešao iz milanskog Intera. Ove sezone je standadrdan te je upisao 31 nastup, postigao je četiri pogotka i upisao pet asistencija.

Mbappe još jednu sezonu zaredom dokazuje da je jedna od najvećih zvijezda francuskog kluba. U 28 utakmica zabio je 27 golova i upisao šest asistencija.

Podsjetimo, nedavno je objavljeno i kako se PSG želi osvetiti Real Madridu zbog Mbappea. Navodno su zainteresovani da predstojećeg ljeta dovedu Viniciusa Juniora.

"Ništa nije konačno i Real Madrid bi mogao ponovo pokušati s njegovim potpisom (Kyliana Mbappea, op.a ). Bez obzira na to hoće li se operacija ponovo aktivirati, predsjednik PSG -a želi osvetu i njegova je ideja da potpiše Viniciusa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ne bi to bila laka operacija, ali francuski klub je već pokazao da za njega nema nemogućeg, što je već pokazao potpisivanjem Neymara i Messija.

U svakom slučaju, klauzula od 1000 miliona koju je potpisao brazilski napadač čini operaciju utopijom, osim ako se ne postigne dogovor između klubova", stoji u članku koji je ne tako davno objavio španski Sport. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti