Mbappe i još 79 fudbalera na spisku Francuske za OI

Šanse da zaigra su male

Mbappe i još 79 fudbalera na spisku Francuske za OI

Kylian Mbappe nalazi se na spisku fudbalera koji su kandidati da zaigraju za Olimpijsku reprezentaciju Francuske na predstojećim Igrama u Tokiju. 

Potvrdio je to i predsjednik Fudbalskog saveza ove države Noel Le Graet koji je dodao kako se osim Mbappea na istom spisku nalazi još 79 fudbalera.

"Mbappe je na spisku na kome je 80 igrača. Taj spisak će prvo biti skraćen na 50 imena, a zatim će Sylvain Ripoll (selektor) izabrati 18 igrača plus četiri rezerve", kaže Le Graet.

Potom se osvrće i na šanse da Mbappe zaigra na Olimpijadi. Kaže da s tim baš nije saglasan predsjednik PSG-a.

"Mbappe godinama odgovara olimpijskom timu. Kao i svi mladi talentovani igrači on je na spisku. Sastao sam se sa predsednikom PSG-a i pitao ga kako Mbappeu ide. Rekao je 'veoma dobro'. Ali, generalno, predsenik PSG-a smatra da termin turnira na Igrama nije dobar. Tako stoje stvari".

Iako ima samo 21 godinu, Mbappe je za reprezentaciju odigrao već 34 utakmice i postigao 13 pogodaka.

Olimpijske igre počinju 23. jula i završavaju 8. augusta. Ako Mbappe bude igrao onda neće imati gotovo ni dana odmora čitave godine jer će prije OI biti učesnik Eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi