Mbappe ispričao kako je upoznao Zidanea: "Kad sam ulazio u njegov automobil htio sam skinuti patike"

Kraljevi ga pratili još dok je imao 13 godina

Mbappe ispričao kako je upoznao Zidanea: "Kad sam ulazio u njegov automobil htio sam skinuti patike"

Endin Čaušević

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe ne krije da mu je želja jednog dana zaigrati za Real Madrid, te da mu je u djetinjstvu idol bio Zinedine Zidane.

Mbappe je u razgovoru za The Players Tribune otkrio da je Zidanea upoznao nekoliko dana prije svog 14. rođendana, te da taj dan sigurno nikada neće zaboraviti.

Tada je kraljevski klub skautirao Mbappea dok je on još bio član francuskog Bondyja. Mbappe je bio u pregovorima s Real Madridom, a tada je za skautiranje mladih igrača zadužen bio upravo Zidane.

Kraljevski klub je organizovao sastanak u Parizu, a Mbappe nije znao da će upoznati svog idola, te je objasnio šta se upravo dešavalo tog dana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Sjećam se da sam išao na trening, a Zidane se sastao s nama na parkingu i bio je u jako lijepom automobilu. On nam je ponudio prevoz i kada sam ulazio u automobil pitao sam da li trebam skinuti patike. On se samo nasmijao i rekao da uđem u auto i da nema problema. Nisam mogao vjerovati da sam u Zidaneovom automobilu i mislio sam da sanjam", rekao je Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti