Mbappe i Verratti nakon meča završili na testiranju
Kylian Mbappe je u odsustvo Neymara preuzeo sve na sebe u PSG-u. Za sada mu ide jako dobro, a sav talenat je pokazao sinoć (Foto: EPA)

Antidoping kontrola posjetila PSG

Mbappe i Verratti nakon meča završili na testiranju

M. Šljivak

Francuski prvak PSG napravio je veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka.

Parižani su kao gosti u prvom meču osmine finala savladali na Old Traffordu Manchester United sa 0:2 i jednom nogom su već u narednoj fazi takmičenja.

Igrači i rukovodstvo PSG-a su bili izuzetno sretni nakon meča, ali su kući morali sat vremena kasnije nego što je to bilo planirano.

Razlog kašnjenja je sasvim jednostavan. Fudbalere PSG-a su nakon utakmice posjetili iz Antidoping kontrole, te su dvojica fudbalera testirana na nedozvoljene supstance.

Na kraju su odabrani Kylian Mbappe i Marco Verratti. Oni su zadržani u svlačionicama dok nisu obavljeni testovi i tek nakon toga je ekipa mogla put Pariza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, teško je vjerovati da je čekanje teško palo igračina PSG-a. Oni su odradili sjajan posao na Teatru snova i samo ih čudo može izbaciti iz četvrtfinala Lige prvaka.

Podsjetimo, golove za PSG su u sinoćnoj pobjedi postigli Kimpembe u 53. minuti, te Mbappe u 60. Revanš se igra 6. marta na Parku Prinčeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi