Mbappe, Icardi i Di Maria se poigrali s Marseilleom

Francuski šampionat

Mbappe, Icardi i Di Maria se poigrali s Marseilleom

Fudbaleri PSG-a pregazili su u velikom francuskom derbiju Marseille sa 4:0 na Parku Prinčeva.

Parižani u posljednje vrijeme igraju sjajno a to je na svojoj koži osjetio i veliki rival koji je večeras mogao proći i gore nego što to rezultat govori.

PSG je poveo već u 10. minuti igre kada je Mauro Icardi nastavio nizati golove u dresu novog kluba. On je pogodio nakon sjajne asistencije Angela Di Marije. Već u 26. minuti bilo je 2:0 za domaće jer je novi gol postigao Icardi. Ovog puta asistent je bio Verratti.

Do kraja prvog dijela susreta Parižani dolaze do još dva pogotka. Prvo je pogodio Mbappe u 32. minuti nakon nove asistencije Di Marije, a apsolutno isti scenario viđen je minut prije poluvremena kada Mbappe ponovo pogađa, a Di Marija upisuje svoju treću asistenciju na ovom susretu.

U drugom dijelu Parižani su digli nogu s gasa kako ne bi potpuno ponizili rivala i rezultat je ostao 4:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je uvjerljivo prvi na tabeli sa 27 osvojenih bodova dok je iza njega Nantes sa osam bodova manje. Marseille se nalazi na 7. poziciji sa 11 bodova manje od današnjeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi