Mbappe izabrao novi broj u PSG-u

Po uzoru na svog idola

Mbappe izabrao novi broj u PSG-u

Endin Čaušević

Kylian Mbappe je još jednom oduševio fudbalski svijet svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Mbappe je s Francuskom stigao do zlatne medalje i proglašen je za najboljeg mladog igrača na Svjetskom prvenstvu. Iako ima tek 19 godina Mbappe je već pokazao o kakvom igraču se radi i mnogi mu predviđaju blistavu karijeru.

Ovaj napadač prošlog ljeta stigao je u PSG gdje čini nevjerovatan napadački trio s Neymarom i Cavanijem. Mbappe je došao iz Monaca, a u svojoj prvoj sezoni nosio je na dresu broj 29. Ipak, francuski mediji prenose da je Mbappe odlučio da promijeni broj.

Mbappeov najdraži broj je deset, ali s obzirom da je Neymar uzeo taj broj od toga neće biti ništa. No, nakon što je Lucas Moura otišao u Tottenham ostao je slobodan broj sedam koji će u narednoj sezoni nositi Mbappe po uzoru na svog idola Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi