Mbappe je oduševio sve i potezom van fudbalskog terena

Novac poklonio djeci

Mbappe je oduševio sve i potezom van fudbalskog terena

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe odveo je danas Francusku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Fudbaler PSG-a je sa dva gola i izborenim penalom učestvovao u pobjedi nad Argentinom od 4:3, a odlazak Argentine među osam najboljih selekcija ispratiće i velika novčana donacija.

On će donirati oo 20.000 eura po meču za djecu sa posebnim potrebama kako bi im omogućio da se bave sportom.

Mbappe je ambasador organizacije koja pomaže djeci. Odlučio se odreći bonusa sa Mundijala kojeg dobijaju svi igrači Francuske jer smatra da je djeci ta cifra mnogo potrebnija i da igrači ne trebaju igrati u reprezentaciji zbog novca.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Kylian nas je oduševio svojim potezom. Nikad mu nismo tražili novčanu pomoć, ali se on odlučio da nam pruži pomoć. Često je sa nama kada mu obaveze dozvoljavaju i uživa u svakom trenutku sa djecom", istakao je direktor ove organizacije Sebastien Ruffin.

Potez za svaku pohvalu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi