Otjeran u Saudijsku Arabiju: Otkriveno koji je fudbaler platio cijenu da bi Mbappe ostao u PSG-u!
Foto: Reuters/Christian Hartmann

Tokom noći je došlo do velikog zaokreta

Otjeran u Saudijsku Arabiju: Otkriveno koji je fudbaler platio cijenu da bi Mbappe ostao u PSG-u!

Admin Čaušević

Kylian Mbappe na kraju ostaje u PSG-u. Poručio je to i Nasser Al Khelaifi. Do preokreta je došlo nakon što iz kluba odlazi igrač kojeg Francuz nikako ne želi za saigrača. 

PSG je danas potvrdio kako Mbappe ostaje u klubu te je vraćen u prvim tim pa će konkurisati za naredne mečeve nakon što nije igrao u remiju protiv Loirenta.

Do preokreta je došlo tokom noći i to nakon što je dogovoren odlazak Neymara, fudbalera s kojim Mbappe već dugo vremena vodi hladni rat.

Mbappe je prošle godine tražio odlazak Brazilca, koji ne na kraju ostao na Parku prinčeva, ali je na kraju Francuz dobio ono što je želio.

Francuz je na kraju sezone obavijestio PSG da ne želi aktivirati klauzulu oko produženja ugovora poslije čega su počele špekulacije o njegovom odlasku.

Oglasi

Ipak, izgleda da je sjajni napadača ponovo taktizirao te uspio ostvariti još ranije zacrtani cilj - da Neymar napusti Park prinčeva.

"Mbappe je privržen klubu, Mbappe ostaje", poručio je Nasser Al Khelaifi te se očekuje da 24-godišnji Francuz uskoro potpiše ugovor do 2025. godine.

Sa druge strane nova stanica u karijeri Neymara bit će Saudijska Arabija baš kao i za većinu zvijezda koje su višak u Evropi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Brazilski superstar će prema nekim informacijama u Al Hilalu imati godišnju platu od 100 miliona eura, a PSG-u bi također trebao pripasti ogroman novac od transfera.

Ostanak Mbappea u PSG-u bi na kraju mogao zadati i glavobolju Real Madridu koji su se nadali dovođenju Francuza, ali će sada morati tražiti nekog drugog napadača, a do krajap prijelaznog roka su ostale dvije sedmice. 

Top Komentari

Mowzilla
Mota ih lik kao djoju jbt, sve zahvaljujuci materesini pohlepnoj...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi