"Mbappe nije isti momak, ponaša se kao Neymar, a to mnoge nervira"
Kylian Mbappe iza sebe ima čudesnu sezonu. Upisao je 41 utakmicu u dresu PSG-a, a ima učinak od 36 pogodaka i 17 asistencija (Foto: EPA)

Fudbaler Nimesa sasvim iskren

"Mbappe nije isti momak, ponaša se kao Neymar, a to mnoge nervira"

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe je trenutno bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Iako mu je samo 20 godina, fudbaler PSG-a igra zaista na vrhunskom nivou, ruši sve rekorde i svijet je zaluđen načinom na koji on igra fudbal.

Međutim, njegovo ponašanje u posljednje vrijeme nervira mnoge. Mbappe je počeo sve više padati i pokušavati da iznudi prekršaje i kada nema starta nad njim i pao je u očima mnogih protivnika.

Među razočaranim je i fudbaler Nimesa Denis Bouanga. Ovaj napadač tvrdi da se Kylian potpuno promijenio u PSG-u.

"Kada uporedite Mbappea iz Monaca i danas, on je potpuno druga osoba. Nema isti pristup, ponaša se kao Neymar i to jednostavno nije on. Trenutno njegovo ponašanje nervira mnoge fudbalere", istakao je Bouanga.

Ni Messi u njegovim godinama nije bio tako dobar: Mbappeova statistika je daleko superiornija

Iako je Kylianu Mbappeu tek 20 godina, već sada je jasno da će on biti sljedeća velika zvijezda svjetskog fudbala. Iza ovakve teze stoji i činjenica da ima bolju statistiku nego što ju je imao Lionel Messi u njegovim godinama.

Mladi napadač Paris Saint-Germaina već u svojim vitrinama ima zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva, a iz dana u dan ruši različite rekorde.

Njegova statistika je daleko superiornija od one koju je u njegovim godinama imao Lionel Messi, jedan od najboljih svih vremena.

Mbappe je već postigao 96 "takmičarskih" golova nastupajući za Monaco, PSG i reprezentaciju Francuske. Sa druge strane, Lionel Messi je imao "samo" 30 golova na svom kontu u momentu kada je bio iste starosti kao danas Mbappe.

Kada je Liga prvaka u pitanju, Kylian Mbappe je do sada postigao 14 golova, dok se Lionel Messi u istoj fazi karijere mogao pohvaliti sa 11. Cristiano Ronaldo je u Mbappeovim godinama "za pojasom" imao tek dva gola postignuta u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe se sa svojih 20 godina već ravnopravno bori za Zlatnu kopačku sa Lionelom Messijem s obzirom je ove sezone postigao tek tri gola manje od Barceloninog asa.

Top Komentari

robertdani
Pa u kojoj ligi gorila igra, a u kojoj je igrao Messi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti