Mbappe o sukobu Neymara i Cavanija: Samo sam poslao video...
(Foto: EPA) Brazil je u petak golom Neymara s bijele tačke slavio minimalnu pobjedu protiv Urugvaja. Međutim, na ovom prijateljskom susretu je došlo i do varnica među saigračima iz PSG-a, Neymarom i Cavanijem.

Nakon situacije sa meča Brazil - Urugvaj

Mbappe o sukobu Neymara i Cavanija: Samo sam poslao video...

PSG ima možda i najubojitiji napad na svijetu, trio Cavani - Mbappe - Neymar. Međutim, još od dolaska Neymara na Park prinčeva stvari između njega i Cavanija baš i ne funkcionišu.

Brojni su bili izvještaji o njihovom neprijateljstvu, a priče o netrpeljivosti između Cavanija i Neymara potpalila je situacija sa prijateljske utakmice između Brazila i Urugvaja odigranoj u Londonu prošlog petka.

Iako je ovaj duel zvanično bio prijateljski, na terenu nije izgledalo tako. Podijelio je glavni sudija dosta kartona, a Neymar pretrpio veliki broj prekršaja.

Tako je i Edinson Cavani jednog prilikom faulirao Neymara nakon čega se Brazilac, po svom starom dobrom običaju, počeo previjati na travnjaku. Cavaniju se to nije svidjelo, pa ga je nimalo nježno pokušao podići, ali i ljutito bacio loptu.

Svjetski mediji su se ubrzo raspisali o novom sukobu između njih dvojice, a sada se o svemu oglasio i Kylian Mbappe.

"Edinson je uvijek izuzetno motivisan za sve utakmice i igra srcem. To je odlično... Poslao sam Neymaru video njihove svađe preko WhatsAppa i nasmijao se. Zaista ne bih oko toga pravio neku priču, bio je to obični duel dvojice fudbalera koji igraju za svoje zemlje. Njih dvojica uvijek daju sve od sebe, pa ako i dođe do nekih tenzija to je sve u žaru borbe. Uvjeravam vas da su se nakon utakmice zagrlili, a to će se dešavati i u budućnost", poručio je treći član fantastičnog trojca PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi