PSG potvrdio loše vijesti: Kylian Mbappe propušta utakmicu sezone

Nema ga protiv Bayerna

PSG potvrdio loše vijesti: Kylian Mbappe propušta utakmicu sezone · Zvanično

E. Oštraković

Paris Saint-Germain ostvario je sinoć pobjedu na gostovanju kod Montpelliera, ali ju je skupo platio, obzirom da se povrijedio jedan od glavnih igrača u ekipi, Mbappe.

Naime, noć nije dobro počela za Mbappea koji je u 10. minuti imao priliku da dovede svoju ekipu u vodstvo jer se spremao da izvede jedanaesterac.

Mbappe je promašio penal, tačnije golman mu ga je odbranio, a nakon što se lopta odbila napadaču reprezentacije Francuske on je promašio cijeli gol.

[twitter]https://twitter.com/SemperFiMessi/status/1621131596580687872[/twitter]

Samo deset minuta kasnije pravi šok za stručni štab PSG-a, ali i za samog Mbappea pošto nije mogao nastaviti utakmicu zbog povrede.

Oglasi

Nadali su se u PSG-u da povreda jednog od njihovih najboljih nogometaša nije ozbiljnije prirode, te da će morati da se odmori samo nekoliko dana.

Ipak, to nije bio slučaj, te je nakon odrađenih pretrata potvrđeno da će Mbappe morati pauzirati tri sedmice, što znači da propušta prvu utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"PSG je potvrdio da će Mbappe biti van terena oko tri sedmice nakon povrede koju je zadobio. To znači da će propustiti utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna", napisao je Fabrizio Romano na svom Twitter nalogu.

Jasno je da će ovo biti veliki hendikep u prvoj utakmici Lige prvaka između Bayerna i PSG-a, ali se u klubu nadaju kako će sve teći pravim tokom i da će biti spreman barem za revanš susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije