Neočekivani preokret: PSG i Mbappe imaju džentlmenski dogovor
FOTO - EPA

Mogao bi ostati u PSG-u

Neočekivani preokret: PSG i Mbappe imaju džentlmenski dogovor

Adnan Beganović

Da li će Kylian Mbappe ostati u PSG-u ili će pak pojačati Real? Pitanje je na koje još uvijek niko ne zna odgovor, a upravo o Mbappeovoj budućnosti se najviše špekuliše u inostranim medijima.

Gotovo da svakog dana po pitanju Mbappeovoe fudbalske budućnosti izlaze nove informacije, no još uvijek službeno se ništa nije dogodilo.

Sjajni francuski ofanzivac je još uvijek član PSG-a, a iako su ga već "preselili" u Real, posljednje informacije govore da bi ipak mogao produžiti ugovor sa francuskim klubom, ali samo kratkoročno, odnosno na godinu ili dvije.

Navodno, novci nisu problem, odnosno Mbappe sa PSG-om ima džentlmenski dogovor prema kojem će potpisati novi ugovor ukoliko klub do 1. avgusta na tržištu pokaže da je spreman napraviti ekipu koja će "pucati" na sve trofeje u narednim godinama.

Ukoliko se pak to ne dogodi, PSG će prodati Mbappea i to Realu, koji bi u ljetnom prelaznom roku trebao biti jako aktivan na tršištu.

Mbappe je prema pisanju francuskih medija odbio četiri ponude PSG-a za produžetak saradnje, no razlog nije bio novac, nego sportski projekat i upravo radi toga postignut je pomenuti džentlmenski doogovor.

Oglasi

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao 2017. godine iz Monaca u transferu vrijednom 120 miliona eura. U ovoj sezoni u Ligue 1 je odigrao 30 utakmica i pritom je postigao 26 pogodaka kojima je dodao sedam asistencija.

Agent tvrdi da su Mbappe i porodica postigli dogovor sa Realom

Francuski i španski mediji mjesecima Mbappea povezuju sa Real Madridom, a nakon svega oglasio se i agent Bruno Satin.

On tvrdi da ima informaciju kako su Mbappe i njegova porodica već postigli dogovor o transferu u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Osjećam da je spreman da ode", rekao je Satin za Canal Plus i nastavio je:

"Imam informaciju kako su Mbappe i njegova porodica već postigli dogovor sa Real Madridom. Ipak, trebat će postići dogovor i sa PSG-om".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa iskreno veće su mu TRENUTNO šanse sa PSGeom da puco na visoko, kako vi to kažete, nego sa Realom. Apsolutno negotivim PSG ali ponavljam TRENUTNO imaju jaču ekipu od Reala. Mislim da nije to razlog Mbappeov nego kao i uvjek pare.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi