Mbappe u konkurenciji za sutrašnji meč PSG-a

Zvijezda Parižana se oporavila od povrede

Mbappe u konkurenciji za sutrašnji meč PSG-a

Ime Kyliana Mbappea se našlo na spisku devetnaestorice fudbaler PSG-a koji će biti u konkurenciji za sutrašnji meč francuskog šampionata protiv Nice.

Tako bi sjajni ofanzivac Parižana mogao upisati svoj prvi nastup nakon tri sedmice pauze.

Mbappe ove sezone ima dosta problema sa povredama, a zbog posljednje povrede zadnje lože nije igrao ni za reprezentaciju Francuske na dva zadnja meča. Tačnije, selektor Deschamps ga je odlučio poštediti kako bi se mogao što prije i što bolje oporaviti.

Dvadesetogodišnjak je u posljednjih šest mečeva PSG na terenu proveo tek 30 minuta, ali je sada ponovo u konkurenciji.

Mladi Francuz je ove sezone upisao šest nastupa u svim takmičenjima, te je postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, iako je Mbappeov povratak u ekipu dobra stvar za trenera Tuchela i PSG, "Sveci" će ponovo biti bez Neymara koji je zaradio novu povredu dok je branio boje svog Brazila.

Duel Nice i PSG-a na Allianz Rivieri se igra sutra od 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi