Portugalac donio odluku o svojoj budućnosti, PSG-ova želja će se teško ispuniti

Tuchel mora tražiti alternativu

Portugalac donio odluku o svojoj budućnosti, PSG-ova želja će se teško ispuniti

Još ljetos se špekulisalo da PSG želi u svoje redove dovesti Portugalca Raphaela Guerreira, kako bi pojačao poziciju lijevog beka - iako 25-godišnjak može pokriti još nekoliko pozicija.

PSG nije uspio ljetos osigurati Guerreirov transfer, ali se vjerovalo da Parižani nisu odustali od odličnog fudbalera Borussije Dortmund.

Posebno visoko mišljenje o Guerreiru ima Thomas Tuchel koji je svojevremeno i sarađivao sa njim u Dortmundu, pa se pretpostavljalo da će PSG u januaru ili narednog ljeta ponovo pokušati dovesti Portugalca u svoje redove.

Ipak, danas je postalo jasno da će PSG teško ispuniti ovu želju u skorijoj budućnosti.

Odlučio je Guerreiro da ostane u Dortmundu, produžio je ugovor do 2023. godine i sada je vjerovatno van domašaja PSG-a, bez obzira na bogatstvo vlasnika francuskog kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za sada nije poznato koga bi PSG mogao pokušati dovesti kao alternativu za Guerreira, ali su se danas pojavile informacije da su Parižani spremni upustiti se u "bitku" sa Juventusom - za transfer mladog veznjaka Brescije, Sandra Tonalija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti