Mbappe: U mojim godinama je bitno da redovno igram
Foto: EPA

Talentovani napadač ističe da će sam odlučiti o budućnosti

Mbappe: U mojim godinama je bitno da redovno igram

Talentovani napadač Monaca Kylian Mbappe iza sebe ima fantastičnu sezonu, u kojoj je svojim sjajnim igrama uspio privući pažnju mnogih evropskih velikana koji bi ga htjeli vidjeti u svojim redovima.

Ipak, mladi Mbappe smatra da ga niko ne može prisiliti da ide tamo gdje ne želi, te da je za njega sada najvažnije da redovno dobija priliku za igru.

Već neko vrijeme se špekuliše da bi francuski napadač mogao napustiti Monaco u rekordnom transferu i pridružiti se redovima Real Madrida, Manchester Uniteda ili Arsenala, ali on je odlučan da će odluku o mogućem odlasku iz Monaca donijeti sam.

"Napravit ću izbor koji će pomoći mojoj karijeri. Karijera mi je na prvom mjestu, a ja sam u godinama u kojima mi je potrebno da igram, tako da će to biti prioritet", izjavio je Mbappe za Bein Sports.

"Meni nije 35 ili 36 godina, još uvijek imam puno toga za naučiti. Ovo je bila godina mog otkrivanja, a sada dolazi najbitniji korak: Potvrda kvaliteta", rekao je 18-godišnji Mbappe, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ja ću biti jedini koji će odlučivati, i neću ići nigdje gdje me budu prisiljavali da idem."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi