Mbappe ukrao šou i Messija poslao kući
Francuzi pobjedom nad Argentinom otišli među osam najboljih ekipa na Mundijalu

Francuska u četvrtfinalu SP-a

Mbappe ukrao šou i Messija poslao kući

Midhat Šljivak

Reprezentacija Francuske pobijedila je danas u Kazanu Argentinu sa 4:3 i ostvarila je plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Čudesan meč odigrala su ova dva tima. Vidjeli smo velike preokrete, a na kraju tim Didiera Deschampsa ide među osam najboljih selekcija svijeta.

Francuska je mnogo bolje otvorila ovaj meč. Krenuli su ofanzivno od samog početka, Griezmann je uzrdamo prečku iz slobodnjaka, a velike glavobolje je odbrani Argentine posebno zadavao čudesni Kylian Mbappe.

Upravo je 19-godišnji ofanzivac najzaslužniji za vodstvo Trikolora u 13. minuti. Uzeo je loptu na 20-ak metara od svog gola i pretrčao je gotovo kompletan teren, a u kaznenom prostoru ga ruši Marcos Rojo.

Sudija nije imao dileme. Pokazao je na penal, a precizan izvođač je Antoine Griezmann za prednost od 1:0.

Olako shvatanje Mbappea u 20. minuti je ponovo moglo koštati Gaučose. Oborili su ga ovog puta na 16 metara od gola, ali srećom po Argentince Paul Pogba je loše šutirao iz slobodnog udarca.

Prva zvijezda Argentine Lionel Messi nije se vidio u prvih 45. minuta. Odlično ga je zaustavio N'Golo Kante koji je konstantno bio uz fudbalera Barcelone, ali je u 41. minuti umjesto Messija zablistao Angel Di Marija.

Fantastičnim udarcem sa 25 metara Di Maria je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Nastavak donosi spektakularan meč. Argentina je u 48. minuti golom Mercada došla do prednosti od 1:2, ali potom slijedi čudesnih deset minuta Francuske.

U 57. minuti Benjamin Pavard postiže čudesan gol, prvi u dresu Francuske. Spektakularno je uhvatio volej i matirao je Armanije za izjednačenje rezultata na 2:2.

Potom na scenu stupa Kylian Mbappe. Čudesni Francuz je sa dva gola doveo Trikolore do 4:2 i Gaučosi su bili na koljenima.

Messiju i ekipi više povratka nije bilo. Iako je u nadoknadi meča Aguero pogodio za 4:3, što je bio konačan rezultat i Francuska odlazi u četvrtfinale. Tamo ih čeka pobjednik duela Portugal - Urugvaj.

SP, osmina finala:

Francuska - Argentina 4:3 (Griezmann 13'p, Pavard 57', Mbappe 64', 68' / Di Maria 41', Mercado 48', Aguero 90+3')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante, Matuidi, Griezmann, Giroud, Mbappe

Argentina: Armani, Mercado, Tagliafico, Mascherano, Rojo, Otamendi, Banega, Di Maria, Perez, Pavon, Messi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi