Mbappe: Zašto sam izabrao PSG ispred Reala?
Foto: EPA

Mladi napadač objasnio odluku

Mbappe: Zašto sam izabrao PSG ispred Reala?

Midhat Šljivak

Pojavom Kyliana Mbappea u dresu Monaca fudbalski svijet je bio naprosto oduševljen.

Ovaj 18-godišnji napadač je igrama i golovima zaludio apsolutno sve i niko nije ostao imun na fantastične nastupe mladog Francuza.

Bilo je jasno da će najbogatiji timovi svijeta učiniti sve kako bi angažovali jednog od najtalentovanijih ofanzivaca svijeta.

Dva imena su se posebno izdvajala, PSG i Real Madrid. Na kraju, pobjedu je odnio pariški tim, koji je izdvojio nevjerovatnih 180 miliona eura za Mbappea.

Mbappe je tako postao član tima za kojeg navija od malih nogu, a objasnio je i razloge zašto je odabrao PSG ispred Kraljeva iz Madrida.

"Sretan sam zbog dolaska u ovako veliki klub. Zašto sam izabrao PSG, a ne Real? Smatram da je PSG pravi projekat i da je to klub za mene. Znam da ću tamo imati šansu da igram. Projekat koji imaju me privukao, a ja ću se truditi da što više napredujem. Imam još mnogo za naučiti", rekao je Kylian Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On će narednu sezonu zbog financijskog fair playa biti posuđen igrač Monaca u PSG-u, a narednog ljeta su Sveci obavezni da isplate sumu od 180 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi